Over ons

Liefde voor eten en drinken is me van kinds af aan meegegeven. Samen met mijn familie bezocht ik al een aantal Belgische en buitenlandse wijndomeinen.

Sinds een 15-tal jaren ben ik professioneel actief in de gastronomische wereld van dranken en voeding.  Zo bouwde ik reeds heel wat ervaring op met de selectie van (Belgische) wijnen, bieren, spirits en het samenstellen van originele geschenkmanden.

Dankzij verschillende wijnopleidingen verdiepte ik mij de laatste jaren in wijnbouw binnen en buiten Europa.

Na het bezoeken van verschillende wijndomeinen in België heb ik ontdekt dat er ook hier fantastische wijnen geproduceerd worden. Vooral de schuimwijnen en witte wijnen van Belgische bodem zijn van hoog niveau.

Ook Belgen in het buitenland maken topwijnen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het wijngebied Priorat. Deze kleine Catalaanse regio in het binnenland van Tarragona kent reeds een lange wijnmakerstraditie. Zowel het microklimaat (mediterraan, maar door de hoogte en ligging t.o.v. de zee beïnvloed door een zeebries in de namiddag) als het terroir (de befaamde “llicorel.la” of leisteen) bepalen in grote mate het potentieel van deze appellatie.

Gaandeweg ontdekte ik dat er ook kwalitatieve sterke dranken geproduceerd worden in België en ook deze hebben we opgenomen in onze selectie.

Als sportliefhebber en lid van verschillende sportverenigingen leg ik voor vrienden en ploeggenoten graag de link tussen heerlijke smaken en actief bewegen. Er gaat weinig boven gezellig wat napraten of discussiëren over wedstrijden, tijdens het uitschenken/degusteren van heerlijke lekkernijen.

Sam.