FILOSOFIE
Gastronomisch genot
De productie en verdeling van wijnen is een eeuwenoude en mondiale activiteit, waarbij duizenden wijnboeren en handelaars dagelijks betrokken zijn.
De consumptie van wijn hoort bij het gastronomisch genot van miljoenen mensen uit verschillende culturen en werelddelen.
Het is een ware kunst om binnen dit onmetelijk aanbod een persoonlijke selectie te maken.
Wij doen dit op basis van 3 criteria:
FILOSOFIE
Belgische wijnen
Dankzij de klimaatopwarming en de explosie van Belgische wijnmakers, is de aangroei van Belgische wijnen de laatste jaren fenomenaal gestegen. Vooral qua schuimwijn en witte wijn behalen zij gerenommeerde prijzen op binnenlandse- en buitenlandse concours.
We hadden het genoegen vele domeinen persoonlijk te mogen bezoeken en kennis te maken met deze pioniers:
Hierdoor kan je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod van deze wijnen, die eerder zelden in de lokale wijnhandel of retailzaken terug te vinden zijn.
De eerder artisanale oplagen en geringe schaalgrootte van de domeinen vertalen zich vooral in kwaliteitswijnen in een hoger prijssegment, aangevuld met een vleugje Belgisch chauvinisme.
FILOSOFIE
Buitenlandse wijn
geproduceerd ter plaatse door Belgische wijnboeren
Sinds geruime tijd vinden we ook Belgische wijnmakers terug in het buitenland, waar hun expertise zich richt naar wijnrassen die reeds eeuwenlang uitstekend gedijen in de lokale bodems.
Ook hier bezochten we persoonlijk een aantal domeinen en bieden we hierdoor een selectie uit landen als Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje en Zuid-Afrika.
FILOSOFIE
Buitenspel
Naast al deze wijnen met een Belgisch tintje ontdekten we tijdens deze verkenning van het wijnlandschap ook een aantal buitenlandse parels, die we graag met jullie willen delen.
We noemen deze wijnen “buitenspel-wijnen” omdat ze niet door Belgen werden gescoord, maar toch mooie doelpunten opleverden.
Hiermee wijken we een beetje af van de regels en visie die ik toepaste in de vorige categorieën, maar bereik hierdoor wel een volwaardig wijnassortiment.